biografie


...choose a job you love and you will never have to work a day in your life...en zo voelt dat voor mij,iedere dag!
als 8-jarig meisje had ik een duidelijke wens: studeren aan het Conservatorium van Amsterdam om violiste worden. Alles moest daar voor wijken en ik kreeg al van jongs af aan de support van mijn ouders en kansen van mijn vioolleraar Roelof Klaassen in vele orkesten en verschillende podia.
In 2001 studeerde ik af onder de geweldige leiding van mijn docent Daniel Otten. Vanaf dat moment ben ik zonder twijfel het muziekleven ingedoken, met als basis een kwart baan als viooldocente aan de muziekschool NW-Veluwe. Na 13 jaar kwam er een einde aan de authentieke vorm van de muziekschool en startte ik door met mijn eigen vioolschool op verschillende locaties. (voor meer informatie over vioolles: zie de link "vioolles")

10 jaar na mijn afstuderen groeide de liefde voor barokviool en begon ik lessen te volgen bij Antoinette Lohmann. Er ging een nieuwe (of eigenlijk hele oude) wereld voor me open en tot op de dag van vandaag speel ik veel barokviool; denk bijv.aan Bach cantates en alle oude muziek rond de Passie tijd.

Muziek kent geen grenzen en ik maak zonder schroom een voortdurende muzikale reis en neem onderweg steeds meer stijlen en details in me op. Dat betekent dat ik veel schakel tussen projecten, interpretaties en verschillende violen! Hier een paar namen van orkesten en artiesten waar ik mee samenwerk(te):

Barok: o.a. Florilegium Musicum, Gelders Bach Collegium, Concerto Barocco, Ned.Bach Academie

Klassiek/modern: o.a. Helios Ensemble, Nationale Reisopera, Harderwijks Strijkorkest

Pop/rock: o.a. Epica, Scrum, Blaudzun, Aballadeer, Relax, Speelman&Speelman, Mathilde Santing, Mariachi Fiesta Mexicana, Michael Prins